4 + 1 Αποδράσεις από την Αθήνα την ημέρα του Μαραθωνίου (12/11)

Εδώ και λίγο καιρό όλα κινούνται γύρω από το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Οδηγίες για καλή προπόνηση, συμβουλές για τα δύσκολα κομμάτια της διαδρομής, διατροφικές συμβουλές, προετοιμασία δρομέων, όλα περιστρέφονται γύρω από το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χρονιάς.

Τι γίνεται όμως με τον κόσμο που δεν είναι και πολύ «fan» της συγκεκριμένης εκδήλωσης; Που δεν μένει στην Αθήνα και δεν θα ταξιδέψει για αυτό το γεγονός στην πρωτεύουσα;

Που μένει στην Αθήνα αλλά δεν του πολυαρέσει όλος αυτός ο θόρυβος της μέρας, οι κλειστοί δρόμοι, οι δύσκολες μετακινήσεις και η πολυκοσμία της διοργάνωσης αυτής;

Εμείς σας ετοιμάσαμε 4 + 1 προτάσεις μίνι φυσιολατρικής απόδρασης από την Αθήνα για εκείνη την ημέρα. Επειδή αρκετοί από σας μπορεί να μην τρέχετε σε δρομικούς αγώνες, σας αρέσει όμως να… παίρνετε τα βουνά με την 1η ευκαιρία.

1η Απόδραση: Νοέμβριος 11 και 12 – Yogatrekking, μανιταρογνωσία και θερμά λουτρά Υπάτης

Τι θέλετε και δεν το έχετε σ’ αυτήν την 2ημερη εκδρομή; Και πεζοπορία έχει και yoga και μανιταρογνωσία και χαλάρωση στα θερμά λουτρά της Υπάτης. Πεζοπορία 3-4 ωρών από το ορεινό χωριό Καστανιά Φθιώτιδας ως το Μεσοχώρι, μανιταρογνωσία κατά την διάρκεια της πεζοπορίας και χαλάρωση μετά στα θερμά λουτρά της Υπάτης συνθέτουν το πρόγραμμα της 1ης ημέρας. Την Κυριακή 12/11 το πρόγραμμα περιλαμβάνει μάθημα yoga 1,5 ώρας στο περιβαλλοντικό κέντρο της Άνω Υπάτης και στη συνέχεια πεζοπορία περίπου 2 ωρών στο μονοπάτι των Φαρμακίδων.

Δείτε τις λεπτομέρειες της εκδρομής εδώ: http://bit.ly/2lImhqc

4 + 1 Αποδράσεις από την Αθήνα την ημέρα του Μαραθωνίου (12/11)

2η Απόδραση: Νοέμβριος 12 – Καλντερίμι στο Μπίλιοβο Μάνης

Μία από τις πιο γνωστές και όμορφες πεζοπορικές διαδρομές της Μεσσηνίας είναι το περίφημο Μπίλιοβο, το λιθόστρωτο καλντερίμι που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα και Αλτομιρά στην Έξω Μάνη και χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως μνημείο. Το σωζόμενο σήμερα τμήμα του έχει μήκος 3 χιλιομέτρων και με 83 στροφές (από τις οποίες οι 78 είναι 180μοιρών) ανεβαίνει από τα Σωτηριάνικα (υψόμετρο 300 μέτρων) στα Αλτομιρά (υψόμετρο 800 μέτρων).

Ώρες πορείας: 4+/- Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι με καλή φυσική κατάσταση και τον ανάλογο εξοπλισμό. Ο ρυθμός θα δίνεται από τον συντονιστή.

Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ: http://bit.ly/2hwQynh

3η Απόδραση: Νοέμβριος 12 – Πεζοπορία στο φαράγγι της Αγάλης, Εύβοια

Το φαράγγι της Αγάλης, βρίσκεται στους πρόποδες της Δίρφης και είναι ένα από τα πιο όμορφα και βατά φαράγγια της χώρας μας, μιας και στο μεγαλύτερο τμήμα του είναι σηματοδοτημένο και διαμορφωμένο. Το μονοπάτι του φαραγγιού ακολουθεί τη ρεματιά, αλλάζοντας όχθη μερικές φορές και η πορεία είναι πραγματική απόλαυση.

Χαρακτηριστικά Πεζοπορίας
Απόσταση: ~ 9 χλμ
Διάρκεια: : ~ 4.5 ώρες
Υψομετρικά Ανάβασης: 800 μ.
Ελάχιστο Υψόμετρο: 249 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο: 1000 μ.
Επίπεδο δυσκολίας: Α+ (εύκολη διαδρομή, κατάλληλη και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση)

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ: http://bit.ly/2h69yw6

4 + 1 Αποδράσεις από την Αθήνα την ημέρα του Μαραθωνίου (12/11)

4η Απόδραση: Νοέμβριος 12 – Πεζοπορία στη φύση και Σεμινάριο μανιταριών στην Εύβοια

Τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή. Σε αυτή την εξόρμηση θα γίνει πλήρες ολοήμερο σεμινάριο μανιταριών στην φύση και στο αισθητικό δάσος της Στενής Ευβοίας πεζοπορώντας δίπλα σε ποτάμια και εξερευνώντας πάνω από 80 είδη μανιταριών.

Δείτε τις λεπτομέρειες εδώ: http://bit.ly/2gWHveL

5η Απόδραση: Νοέμβριος 12 – Πεζοπορία και Δραματοθεραπεία στην Πάρνηθα

Εδώ έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση απόδρασης στη φύση. Η πεζοπορία σε βατά μονοπάτια με συνολική διάρκεια περίπου 3 ώρες, θα συνδυαστεί με την δραματοθεραπεία η οποία είναι μία μέθοδος ψυχικής ανάπτυξης που αξιοποιεί ως μέσα κυρίως το θέατρο αλλά και τις τέχνες γενικότερα. Σε αυτό το event το βουνό και η φύση θα αξιοποιηθούν ως μεταφορά.

Για τις λεπτομέρειες αυτής της εκδήλωσης δείτε εδώ: http://bit.ly/2A8CE2z

Εμείς σας ευχόμαστε να περάσετε μια πανέμορφη Κυριακή, ό,τι κι αν κάνετε!

Η ομάδα του Agreekadventure.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ