Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017

Η συμμετοχή και η εμπειρία μου από 2 ακόμα Ορεινούς Αγώνες, στη Νάξο και στο Τείχιο Δωρίδας, έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες για το 2017 μέχρι τώρα. Δες εδώ τις εντυπώσεις μου από τους Αγώνες σε Ύδρα και Παρνασσό.

Νάξος λοιπόν (Naxos Trail Race) και τρέχουμε στο νησί των θεών, όπως γράφει και η σελίδα του αγώνα, αφού και οι αγώνες έχουν ονόματα θεών: Dionisos Race 10,8km και Apollon Race 25km. Φτάνοντας στο νησί στο λιμάνι της Χώρας βρήκαμε κατευθείαν την γραμματεία του αγώνα, ένα μικρό περίπτερο, όπου μας περίμενε εκεί η φίλη μας και διοργανώτρια Χριστίνα Κουρή για να παραλάβουμε τους αριθμούς και τα μπλουζάκια του αγώνα.

Το Σάββατο το απόγευμα είχαμε δωρεάν ξενάγηση στο Ιστορικό Κάστρο της Χώρας από ξεναγό που μας παρείχε ο Δήμος Νάξου και αυτό ήταν κάτι πρωτότυπο, μια ευχάριστη έκπληξη, που δεν συνηθίζεται σε άλλους Αγώνες.

Η Τεχνική ενημέρωση έγινε στη Σχολή Ουρσουλίνων, στο ψηλότερο σημείο της μεσαιωνικής συνοικίας του Κάστρου της πόλης της Νάξου. Από εκεί η θέα ήταν καταπληκτική καθώς έβλεπες όλο το Αιγαίο και τα γύρω νησιά. Στο Pasta Party που ακολούθησε μου άρεσε πολύ το συγκρότημα με την παραδοσιακή μουσική και τους χορευτές. Σε όλους τους αθλητές άρεσε, πολλοί από αυτούς έμπαιναν μαζί τους στον χορό. Αυτά τα pasta party με παραδοσιακή μουσική και χορούς είναι πολύ ωραία και νομίζω ότι σε κανένα άλλο που έχω βρεθεί δεν έχουν συγκροτήματα να χορεύουν με παραδοσιακή μουσική.

Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017

Την ημέρα του αγώνα μας πήγαιναν λεωφορεία στην εκκίνηση του αγώνα γιατί ήταν περίπου 10κμ μακριά από την Χώρα που μέναμε όλοι. Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος και αρκετά δρομικός. Είχε προεκκίνηση στο πρώτο χλμ του αγώνα και σε αυτόν μας οδήγησε ένας άνθρωπος από την διοργάνωση για να μην χαθούμε, επειδή περνούσαμε από κομμάτια που θα περνούσαμε ξανά αργότερα και είχε πολλές διασταυρώσεις. Αφού μας έδωσε το σήμα να φύγουμε οι γρήγοροι αθλητές που δεν είχαν υπομονή έφυγαν «σφαίρα».

Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017

Οι σταθμοί ήταν πολύ καλοί και οι εθελοντές μας βοηθούσαν αρκετά. Είχε πολλή ζέστη, πολλά σκαλιά. Κάπου στα μισά του αγώνα περνούσαμε πάλι από την εκκίνηση του αγώνα και εκεί μας χειροκροτούσαν όλοι και υπήρχε και μια ομάδα που με τα τύμπανά τους εμψύχωναν όλους τους αθλητές. Στον τερματισμό είχαμε μασάζ, μπύρα Νήσος, παραδοσιακό τυράκι, κληρώθηκαν πολλά δώρα από διάφορους χορηγούς και υπήρχαν και όμορφα έπαθλα. Δυστυχώς λόγω απεργιών έγιναν κάπως βιαστικά οι απονομές και όχι σωστά. Οι κατηγορίες δεν ανέβηκαν στο βάθρο να πάρουν τα έπαθλα αλλά τα έστειλαν αργότερα στους αθλητές. Δεν ήταν εύκολο να κάνουν κάτι οι διοργανωτές σε αυτό το κομμάτι, ήταν και η πρώτη φορά που έκαναν έναν αγώνα . Και του χρόνου ξανά εκεί….

Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017

Τείχιο Δωρίδας (Tihio Race). Αγαπημένος αγώνας! Έχω πάει τρεις φορές και δεν έχω πολλά λόγια να πω. Κάθε χρόνο φαίνεται πόσο αγαπητός γίνεται προς τους αθλητές. Ο διοργανωτής κος Θωμάς Ρούμπας με την φιλοξενία του και την αγάπη για αυτό που κάνει, κάθε χρόνο προσπαθεί και περισσότερο και αυτό φαίνεται. Η διαδρομή φέτος μεγάλωσε λιγάκι και έγινε πιο δύσκολη στα τελευταία δρομικά χιλιόμετρα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την ζέστη. Οι εθελοντές, που οι περισσότεροι είναι κάτοικοι του χωριού, βοηθούσαν στους σταθμούς τους αθλητές.

Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017

Οι ανεμογεννήτριες στην κορυφή εμένα προσωπικά μου φαίνονται πολύ εντυπωσιακές, το μέγεθός τους είναι κάτι που δεν το βλέπουμε συχνά από τόσο κοντά. Ένα κομμάτι μέσα στον αγώνα στο οποίο είχαν θέματα πέρυσι μερικοί αθλητές το είχαν κάνει «αεροδρόμιο» φέτος και η σήμανση ήταν πάρα πολύ καλή. Ο Τεχνικός Διευθυντής του Αγώνα, κος Αποστόλης Μόσχος, στον τερματισμό ήταν καταπληκτικός.

Φέτος τα δώρα δεν δόθηκαν στους πρώτους αθλητές όπως κάθε χρόνο αλλά έγιναν με κλήρωση που ίσως είναι πιο σωστό έτσι. Επίσης και οι κατηγορίες στα βάθρα είναι πιο σωστά κατά την άποψή μου έτσι όπως έγιναν γιατί κάθε φορά αυτοί που βγαίνουν στην γενική κατάταξη πρώτοι είναι πρώτοι και στις κατηγορίες!

Εντυπώσεις από τους Αγώνες Naxos Trail Race και Tihio Race 2017

Το φαγητό μετά τον τερματισμό είναι πολύ καλό. Λίγοι αγώνες έχουν after party, όλοι έχουν pasta party, εδώ είχαμε και τα δύο. Το τελευταίο που θέλω να πω και μου έκανε καλή εντύπωση, είναι το βιβλιαράκι που υπήρχε και μπορούσε να γράψει ο κάθε αθλητής μετά τον τερματισμό τις σκέψεις του, θετικά ή αρνητικά σχόλια. Είναι σημαντικό ο διοργανωτής να μαθαίνει τις σκέψεις των περισσότερων αθλητών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ