Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ελάτη – Βυτίνα Αρκαδίας Christmas Winter trekking & Yoga

Δεκέμβριος 17, 2017 @ 7:00 πμ - 9:30 μμ

Σας προσκαλούμε να εγκαινιάσουμε μαζί, ξεκινώντας από το πανέμορφο όρος Μαίναλο, μια σειρά winter αλλά και snowtrekking διαδρομών για νέους πεζοπόρους. Και αυτό θα γίνει σε ένα από τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα μέρη της Ελλάδας, σε ένα απο τα καλύτερα τμήματα του πιστοποιημένου μονοπατιού Menalon trail απο την European Ramblers Association (ERA). Ένα από τα 9 Ευρωπαϊκά μονοπάτια που έχουν πάρει αυτή την πιστοποίηση.

Το ραντεβού μας θα είναι στις 6:45 στην Ομόνοια (επι των οδών Γ Σεπτεμβρίου και Σατωβριανδου) με άμεση αναχώρηση στις 7:00. Προορισμός μας, ένα απο τα ωραιότερα ελατοσκεπαστα χωριά της Ελλάδας, η Ελάτη Αρκαδίας στα 1200 μέτρα υψόμετρο. Απο εκεί, όπου θα φτάσουμε κατα τις 10:30, αφού ετοιμαστούμε θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας κατηφορίζοντας προς τον ποταμό Μυλάοντα. Θα περάσουμε από καλντερίμια, πετρόχτιστες βρύσες, ερείπια νερόμυλων, ξύλινα γεφυράκια και απο την μοναδική Αρκαδική φύση γεμάτη έλατα και πλατάνια, μέχρι να φτάσουμε σε έναν από τους ωραιότερους ορεινούς προορισμούς της πατρίδας μας την Βυτίνα στα 1030 μέτρα υψόμετρο. Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 4 ώρες και το μήκος της 9 χιλιόμετρα. Πρόκειται για μια πεζοπορία βαθμού δυσκολίας 1 που ενδείκνυται και για αρχαρίους με καλή φυσική κατάσταση. Σε περίπτωση αντίξοων καιρικών συνθηκών, υπάρχει και η δυνατότητα μικρότερης πορείας.
Αφού φτάσουμε στην Βυτίνα, θα περιηγηθούμε στο πανέμορφο αυτό χωριό, ενώ θα έχουμε να διαλέξουμε πολλά απο τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής. Τέλος, θα κάτσουμε να φάμε σε μια απο τις ωραίες ταβέρνες και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Μποτάκια πεζοπορίας, σακκίδιο πλάτης, αντιανεμικό αδιάβροχο, fleece, γάντια, σκούφο, 1 λίτρο νερό, ενεργειακό σνακ (παστέλι, μπαρες κτλ), ατομικό φαρμακείο με τα προσωπικά φάρμακα του καθενός

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων πορειών, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων. Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης μεχρι και 7 ημέρες πριν για τις μονοήμερες και μέχρι 14 ημέρες πριν για τις διήμερες, ενω πέραν της προθεσμίας, η προκαταβολή ισχύει κανονικά σε περίπτωση που καλυφθεί η κενή θέση από άλλο άτομο.
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή είναι τα 20 άτομα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
23 ΕΥΡΩ Συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς (λεωφορείο, διόδια, ΦΠΑ 24%, έξοδα οδηγού) και οι οδηγοί βουνού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι κρατήσεις γίνονται με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό τηλεφώνου των συμμετεχόντων στο [email protected] καθώς και με την κατάθεση των 23 ευρώ στον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού
στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα
094/750303-27
Καμαρίτης Εμμανουήλ
IBAN GR3801100940000009475030327
Για να κατοχυρωθεί η θέση είναι απαραίτητο στην κατάθεση να αναγράφεται ο τίτλος της εκδρομής
«YTC Βυτινα» και το ονοματεπώνυμό σας καθώς και να σταλεί το αποδεικτικό στο [email protected] χρησιμοποιώντας σαν τίτλο στο email το «Βυτινα». Γιά όσες φίλες καί φίλους δυσκολεύονται μέ λογαριασμούς τραπέζης, μπορούν να κατοχυρώσουν την θέση τους καταβάλοντας το χρηματικό ποσό στους διοργανωτές.

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ
Στις εξορμήσεις μας με κατεύθυνση προς Κόρινθο η ενδιάμεση στάση είναι στο Χαϊδάρι στην στάση Παλατάκι

Οι εξορμήσεις μας διοργανώνονται απο το ταξιδιωτικό γραφείο Καμαριτης Μίνως Tours.
Οι ολιγομελείς εξορμήσεις μας (κάτω των 15 ατόμων) γίνονται με το σύστημα carpooling.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Δεκέμβριος 17, 2017
Ώρα:
7:00 πμ - 9:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Πεζοπορία
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/2039972986217987

Διοργανωτή

Yogatrekking & climbing

Χώρος Διεξαγωγής

Μαίναλο
Μαίναλο Αρκαδία Greece + Χάρτης Google