Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

Καταφύγιο Φλαμπούρι – Yoga, partner thai massage & πεζοπορίες

Ιανουάριος 20 @ 8:20 πμ - Ιανουάριος 21 @ 6:00 μμ

Σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο στο πανέμορφο καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.158 μέτρα. Σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο με ξύλινο πάτωμα και θέα στο μοναδικό ελατόδασος, θα αναπτύξουμε όλες μας τις αισθήσεις μέσω της hatha & nidra yoga, του thai massage σε ζευγάρια και των πεζοποριών σε μονοπάτια του εθνικού δρυμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα ραντεβού μας θα είναι δύο. Το πρώτο είναι στον σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος στις 8:20 (η μεταβίβαση μας στο καταφύγιο θα γίνει με το σύστημα carpooling, οπότε για την εξυπηρέτηση όλων θα είναι καλό οι συμμετέχοντες να μας ενημερώνουν εάν διαθέτουν όχημα με κενές θέσεις η όχι), και το δεύτερο στο πάρκινγκ του τελεφερίκ Πάρνηθας στις 9:00. Από εκεί θα μεταβούμε με τα αυτοκίνητά μας στο καταφύγιο Φλαμπούρι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 20/01/2018
09:30 Άφιξη στο καταφύγιο
10:00-11:30 Παραδοσιακή hatha yoga
11:30-12:30 Πρωινό και καφές
13:00-16:00 Πεζοπορική βόλτα
16:00-18:00 Μεσημεριανό γεύμα
20:00-21:30 Yoga nidra
22:30 Βραδινός ύπνος

Κυριακή 21/01/2018
09:00-11:00 Partner thai massage
11:00-12:00 Πρωινό και καφές
12:30-14:30 Πεζοπορική βόλτα
14:30 Αναχώρηση από το καταφύγιο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Παραδοσιακή hatha yoga:
Ενα μάθημα γιόγκα διάρκειας 1,5 ώρας με pranayama (τεχνικές αναπνοών), pratyahara (τεχνικές απόσυρσης των αισθήσεων), mantras (ψαλμωδίες), και asanas (σωματικές θέσεις).

Πεζοπορίες:
Το Σάββατο θα ξεκινήσουμε απο το καταφύγιο πεζοπορώντας σε πυκνό ελατόδασος, μέσα από τα μονοπάτια του Εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, πηγαίνοντας αρχικά στην πηγή Κορομηλιά, έπειτα δυτικά προς το άλλο καταφύγιο το Μπάφι για μια επίσκεψη και θα επιστρέψουμε απο άλλο μονοπάτι πίσω στο Φλαμπούρι. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα ειναι περίπου 3 ώρες. Την Κυριακή αντίστοιχα, θα ξεκινήσουμε απο το Φλαμπούρι με νότια κατεύθυνση προς την κορυφή Φλαμπουράκι όπου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα και έπειτα απο κυκλική πορεία θα επιστρέψουμε στο καταφύγιο. Η διάρκεια αυτής της πεζοπορίας θα ειναι περίπου 2 ώρες.

Yoga nidra:
Είναι μια μέθοδος που προκαλεί σωματική, νοητική και συναισθηματική χαλάρωση. Ο όρος γιόγκα νίντρα προέρχεται από δύο σανσκριτικές λέξεις, γιόγκα , που σημαίνει ένωση ή επικεντρωμένη επίγνωση, και νίντρα, που σημαίνει ύπνος. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής το άτομο δείχνει ότι κοιμάται, αλλά η συνειδητότητα του λειτουργεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο επίγνωσης. Σε αυτή την οριακή κατάσταση μεταξύ ύπνου και εγρήγορσης έρχονται σε επαφή αυθόρμητα η υποσυνείδητη με την ασυνείδητη πλευρά του νου.

Partner thai massage:
Χωρισμένοι σε ζευγάρια, θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε την αίσθηση της αφής με καλοσύνη, ταπεινότητα, μη βία και συμπόνια, αναπτύσσοντας τις ποιότητες της διαίσθησης και της ενσυναίσθησης σε ένα πάντρεμα των βασικών τεχνικών της παραδοσιακής ταυλανδέζικης μάλαξης με την partner yoga.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Το καταφύγιο Φλαμπούρι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, συμβάλλοντας στη λιγότερη δυνατή ρύπανση της ατμόσφαιρας. Ηλεκτροδοτείται από μπαταρίες που φορτίζουν από την ηλιακή ενέργεια (φωτοβολταϊκά), θερμαίνεται από ενεργειακό τζάκι που ζεσταίνει τα σώματα καλοριφέρ.
Από τη νότια πλευρά απολαμβάνει κανείς την Αθήνα από ψηλά, την Πελοπόννησο και με καθαρό καιρό ακόμα και την Ύδρα. Από την ανατολική και βόρεια πλευρά, το υπόλοιπο της Αττικής, τον Ευβοϊκό κόλπο, την Εύβοια, αλλά και το ψηλότερο βουνό της, τη Δίρφυ.
Διαμονή: Η διαμονή γίνεται σε έναν μεγάλο ενιαίο χώρο, όπου παρέχονται στρώματα, μαξιλάρια και κουβέρτες. Θα χρειαστείτε υπνόσακο, ή σεντόνια και μαξιλαροθήκη, καθώς και τα προσωπικά σας είδη. Στο χώρο διαμονής ανεβαίνουμε χωρίς παπούτσια και δεν επιτρέπονται φαγητά και ποτά. Επίσης στο καταφύγιο υπάρχουν παντόφλες, αλλά όποιος/α θέλει φέρνει τις δικες του. Η θερμοκρασία στην Πάρνηθα είναι ~5-6 βαθμούς χαμηλότερη από το κέντρο της πόλης.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σακκίδιο πλάτης, μποτάκια, fleece, αντιανεμικό αδιάβροχο, σκούφο και γάντια, προσωπικό φαρμακείο (ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική ανάγκη), 1 λίτρο νερό κατα τη διάρκεια των πεζοποριών, σνακ (ξηροί καρποί, σταφίδες , μπάρες κ.τ.λ.) , στρωματάκι γιόγκα, πετσέτες, υπνόσακος ή σεντόνι (το καταφύγιο διαθέτει κουβέρτες) και μαξιλαροθήκη, φακό κεφαλής, ωτοασπίδες.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων. Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης μέχρι και 7 ημέρες πριν για τις μονοήμερες και μέχρι 14 ημέρες πριν για τις διήμερες, ενώ πέραν της προθεσμίας, η προκαταβολή ισχύει κανονικά σε περίπτωση που αντικατασταθεί η κενή θέση από άλλο άτομο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
50 ΕΥΡΩ [συμπεριλαμβάνονται η διαμονή στο καταφύγιο, οι δύο πεζοπορίες με οδηγό βουνού, τα μαθήματα yoga και το partner thai massage].

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι κρατήσεις γίνονται με την αποστολή του ονοματεπώνυμου και του αριθμού τηλεφώνου στο [email protected] με τίτλο «Φλαμπούρι» καθώς και με την κατάθεση της προκαταβολής των 25 ευρώ έως και την Τετάρτη 10/01 κατόπιν συνεννοήσεως λόγω περιορισμένων θέσεων. Εξόφληση μέχρι και την Παρασκευή 12/01/18.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για την γιόγκα : Ευτυχία Παπαναστασίου 6940863030(wind)
Για την πεζοπορία: Γιώργος Μέτσος 6972756511(cosmote)

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 30 άτομα.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
Ιανουάριος 20 @ 8:20 πμ
Τέλος:
Ιανουάριος 21 @ 6:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Πεζοπορία
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/166841557250495

Διοργανωτή

Eftichia Papanastasiou
Email:
0

Χώρος Διεξαγωγής

Φλαμπούρι – Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας
Φλαμπούρι - Ορεινό καταφύγιο Πάρνηθας
Acharne, 13674 Greece
+ Χάρτης Google