Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Πεζοπορία στα βόρεια του Παρνασσού

Ιανουάριος 14

€22

Μονοπάτι 22

Η διαδρομή από την Φτερόλακκα έως την Πολύδροσο (Σουβάλα) είναι μια ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή του βορείου Παρνασσού. Αποτελεί τμήμα του Εθνικού Μονοπατιού 22 που ενώνει την Πάρνηθα με τον Παρνασσό.

Ένα μονοπάτι που ξεκινά από τη Φτερόλακκα σε υψόμετρο 1820μ περίπου και καταλήγει στις πηγές Βοιωτικού Κηφισού,ή αλλιώς πηγές της Αγίας Ελεούσας σε υψόμετρο 380μ.

Στην ίδια θέση που βρίσκεται σήμερα η Πολύδροσος, στην αρχαιότητα (σύμφωνα με τον Ηρόδοτο) υπήρχε η φωκική πόλη Έρωχος. Σήμερα το χωριό αναπτύσσεται τουριστικά, έχει μία όμορφη πλατεία, στην οποία κάτω από τα πλατάνια απλώνουν τα τραπέζια τους τρία καφέ μπαρ και δύο ταβέρνες. Στην πλατεία θα βρούμε και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς επίσης και μία τριπλή πέτρινη βρύση. Μια μικρή βόλτα (που μπορεί κάλλιστα να γίνει και με τα πόδια, θα πάρει γύρω στα 20′ από την πλατεία) είναι προς το σημείο όπου βρίσκονται οι πηγές της Αγίας Ελεούσας. Πρόκειται για ένα μέρος πολύ δροσερό, με άφθονα πλατάνια, ανάμεσα στα οποία αναβλύζουν τα νερά που τροφοδοτούν τον Βοιωτικό Κηφισσό (δεν έχει καμμία σχέση με τον Κηφισσό της Αθήνας). Περίπου 100 μ. όμως πριν φτάσουμε στις πηγές θα δούμε στα αριστερά μας τα επιβλητικά ερείπια της εκκλησίας της Παληοπαναγιάς ή Μαυρομαντήλας, που χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 6ου αι. ή στις αρχές του 7ου αι. μ.Χ.

Φύγαμε για την πρώτη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή της χρονιάς!

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Ιανουάριος 14
Κόστος:
€22
Κατηγορία Εκδήλωση:
Πεζοπορία
Ιστοσελίδα:
http://bit.ly/Parnassos

Διοργανωτή

Trip Organizer