Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Thai Massage Fundamental Training

Οκτώβριος 14, 2017 @ 10:00 πμ

ΘΕΜΕΛΙΏΔΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΉ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ ΣΤΟ THAI MASSAGE

Αν σε κάτι θέλεις να γίνεις εξαιρετικός σπούδασε το σε βάθος και από όλες τις σκοπιές..

Εκπαίδευση στο Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ, εμπνευσμένη από τις τρεις μεγαλύτερες σχολές του Chiang Mai, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα του μοναστηριού του Wat Pho και εμπλουτισμένη με αρχές και τεχνικές από το Sacred Dance του Sunshine Network και τις θαυματουργές θεραπευτικές τεχνικές του blind master Arjan Sinchai Sukparsert

Η εκπαίδευση στο Thai Massage έχει μερικά κοινά με την εκπαίδευση στη Yoga.
Χρειάζεται κάποιος γερές βάσεις για να ξεκινήσει υπεύθυνα και.. στ’ αλήθεια ,η εκπαίδευσή του δεν τελειώνει ποτέ… Διαρκώς ο ασκούμενος μπορεί εξελίσσεται και να μαθαίνει εμβαθύνοντας στις τεχνικές του,όσο η πρακτική του διαρκεί..

Αυτό που θα συμβεί στις 48 ώρες που θα αλληλοδιδαχθούμε είναι να χτίσετε βήμα βήμα την εμπιστοσύνη στο άγγιγμά σας και να εμβαθύνετε κομμάτι κομμάτι στις τεχνικές που για 2500 χιλιαδες χρόνια θεραπεύουν σώμα,νου και συναισθήματα!
Άρα, η εκπαίδευση δεν θα είναι «πλήρης» και «ολοκληρωμένη»!
Και σίγουρα κανείς δεν θα σας προτρέψει να σταματήσετε να μαθαίνετε μετά από αυτήν,παρά σίγουρα θα αποτελέσει εφαλτήριο για όποιον αγαπά ήδη ή έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με το θεραπευτικό άγγιγμα του Thai Massage!

Η ύλη της εκπαίδευσης θα καλύψει:

-Περισσότερες από 120 τεχνικές του Traditional Thai Massage σε όλες τις θέσεις (καθιστή, ύπτια, πρηνή και πλάγια θέση).
-Θεωρητική και οπτικοποιημένη ανάλυση των γραμμών ενεργειας (Sen στην ταϊλανδέζικη γλώσσα) όπου επιδρούν οι τεχνικές του Thai Massage.
-Τις τεχνικές του Thai Stretching-Thai Yoga, παθητικές διατάσεις για τον δέκτη σε θέσεις Yoga, ήπιες στροφικές διατάσεις, χειρισμούς ρυθμικού λικνίσματος.
-Αντενδείξεις και περιορισμούς στην εφαρμογή του Thai Massage, σύμφωνα και με τις επιταγές του Royal Thai Massage of Thailand.
-Hθικές Αρχές της πρακτικής, προετοιμασία και προστασία του ασκούμενου σύμφωνα και με τα στοιχεία της Αληθινής Αγάπης (Καλοσύνη, Ενσυναίσθηση, Ευδαιμονία, Ελευθερία)
-Αποτελεσματική λήψη ιατρικού ιστορικού πριν την εφαρμογή.
-Δημιουργία ομάδας μεταξύ των εκπαιδευόμενων για ελεύθερη πρακτική στην διάρκεια της εκπαίδευσης και μετά το πέρας αυτής.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα λάβετε:

-Την ικανότητα να εφαρμόζετε μία ολοκληρωμένη συνεδρία Thai Massage (διάρκειας από μία έως τρεις ώρες,-και πολύ παραπάνω αν εφαρμόσετε όλες τις τεχνικές που θα διδαχθούν!) σε ολόλκληρο το σώμα,στην ενδεδειγμένη για τον κάθε δέκτη θέση.
-Συνδυαστικό Εγχειρίδιο με όλες τις απαιτούμενες γνώσεις.
-Ειδικό εύχρηστο εγχειρίδιο της πρακτικής, πρωτοποριακής σχεδίασης, copyright Νεκταρία Καπούλα.
-Βιβλιογραφία για να εμβαθύνετε στην πρακτική και κάθε δυνατή πληροφόρηση για την πρακτική σας.
-«Βεβαίωση Παρακολούθησης Σεμιναρίου Professional Thai Massage/Thai Yoga Massage» από την σχολή με την υπογραφή της Νεκταρίας Καπούλα.
-Δυνατότητα επιλογής για την αναγνώριση του πτυχίου από το Υπ. Παιδείας & Υγείας της Ταϊλάνδεζικης Κυβέρνησης.

Την εκπαίδευση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν υπεύθυνα και εκείνοι που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια στο παρελθόν και θέλουν να εμβαθύνουν ουσιαστικά στην άσκηση μιας από τις αρχαιότερες θεραπευτικές μεθόδους μαλαξης.
Η επανάληψη του σεμιναρίου για τους μαθητές που έχουν αποφοιτήσει έχει ειδικό κόστος.

Διάρκεια Εκπαιδευσης:
48ωρες, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00
Ημερομηνίες:
14-15/ 10/ 2017
21-22/ 10/ 2017
4-5/ 11/ 2017
Κόστος: 440€+ ΦΠΑ
(στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος 50€ σύνδεσης του πτυχίου με την σχολή της Ταϊλάνδης)

Λίγα λόγια για το Thai Massage και το Thai Yoga Massage:

Η ιστορία της Αρχαίας Θεραπευτικής Τέχνης χάνεται στα βάθη των αιώνων , ξεκινώντας 2.500 χρόνια πριν με ιστορικό πατέρα της μεθόδου τον Jivaka Kumar Bhaccha ,προσωπικό ιατρό και στενό φίλο του Βούδα και τοποθετείται στην Ινδία. Με την εξάπλωση του Βουδισμού η πρακτική του συστήματος που συνδυάζει την Αγιουρβέδα και την Κινέζικη Ιατρική, και σκοπό έχει την αποκατάσταση της ικανότητας του ανθρώπου για αυτοϊαση σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, μεταφέρθηκε στην γειτονική χώρα όπου απέκτησε τα ιδιαίτερα χακτηριστηκά της.

Διαδόθηκε έως τις μέρες μας από τις μεταφράσεις των αρχαίων κειμένων το 1906 επί της Βασιλείας του Ραμα Δ’ καθώς και τον Asokananda, ιδρυτή του Sunshine Network, ο οποίος εισήγαγε τις αρχές του Sacred Dance.

Στο παραδοσιακό Thai Massage, όπως εφαρμόζεται στους ναούς της Chiang Mai, οι τεχνικές εφαρμογής είναι στατικές, στο Thai Yoga Massage περιλαμβάνουν μια ήπια ρυθμική κίνηση. Και στις δύο μεθόδους αυτό που αποζητούμε είναι μια ιερή επικοινωνία των δύο σωμάτων ,με πυλώνα την Άνευ Όρων Αγάπη που θα ξυπνήσει την φλόγα του εσωτερικού μας Θεραπευτή..

Εκτός των όποιων ειδικότερων θεραπευτικών επιδράσεων, γενικά με το Thai/Thai Yoga Massage υποβοηθούμε το σώμα του δέκτη στα εξής:
-Να χαλαρώσει από το άγχος, την νευρική ένταση, την κούραση και τις μυϊκές κράμπες.
-Να τονώσει την λειτουργία στους τένοντες, τους μύες και τις αρθρώσεις.
-Να διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα και τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του.
-Να αυξήσει την ζωτικότητα και συνειδητότητά του δέκτη.

Στην σημερινή αποξενωμένη για τους ανθρώπους εποχή, και στις κοινωνικές επιταγές που για πολλά χρόνια ενοχοποιούσαν το άγγιγμα και το περιόριζαν ασφυκτικά, η πρακτική του Thai Massage μας διδάσκει επίγνωση στις προθέσεις μας όταν αγγιζουμε ένα σωμα, συγκέντρωση στις αναπνοές που μας συνδέουν μαζί του και βασικότερο όλων,μας διδάσκει να δημιουργούμε για κάποιον άλλον άνθρωπο τον χώρο που έχει ανάγκη το φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό σώμα για να λειτουργήσει ο μηχανισμός της αυτοίασης που υπάρχει μέσα σε όλους μας..
Όμοια με διαλογισμό, η πρακτική του Thai Massge μας μαθαίνει να αγγίζουμε με ευγενή καλοσύνη, και πριν αγγίξουμε, ν’ αφουγκραζόμαστε σιωπηλά..

«Οι ποιότητες των «Τεσσάρων Σταδίων Συνειδητότητας», η ευγένεια και καλοσύνη(METTA), η συμπόνοια για όσους υποφέρουν και η επιθυμία να απαλύνουμε τον πόνο αυτό, ξεκινώντας πάντοτε από εμάς τους ίδιους (KARUNA), η απουσία φθόνου(MUDITA) και η απουσία επίκρισης(UPEKSHA), ήταν η αιτία για να εμβαθύνω ολοένα και περισσότερο, διαρκώς ασκούμενη, στην πρακτική του Thai Massage, μαγεμένη ακόμη περισσότερο από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Ταϊλάνδη.
Οι ποιότητες αυτές έγιναν η έμπνευση να αποφασίσω να μοιραστώ και με άλλους συνοδοιπόρους τις Αρχές και Τεχνικές ειδικά αυτής της Αρχαίας μεθόδου.
Κάθε φορά που ένας ανθρωπος ανοίγει το δικό του μονοπάτι στην θεραπεία του,ο κόσμος γεμίζει ελπίδα να γίνει καλύτερος..
Με άξονα αυτό αναλαμβάνω να σας μεταφέρω τις γνωσεις που έχω αποκομίσει με ευγνωμοσύνη σε όσους μαθήτευσαν πριν από έμενα και με την ελπίδα να νιώσετε την δική σας έμπνευση για την διάδοση τους..»

Νεκταρία Καπούλα
member of THAI (Thai Healing Association International) & πιστοποιημενη εκπαιδεύτρια από το Ταϊλανδέζικο Υπ. Παιδείας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Οκτώβριος 14, 2017
Ώρα:
10:00 πμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Yoga
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/254132628408442

Διοργανωτή

Namaste «Nektar Yoga&Massage»

Χώρος Διεξαγωγής

Yoga & Budo Center
Ζακύνθου 30, Κυψέλη
Athens, Greece
+ Χάρτης Google