Φόρτωση Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Yogatrekking στο Αισθητικό Δάσος της Παυλιανης και Θερμά Λουτρά

Δεκέμβριος 10, 2017 @ 9:30 πμ - 11:30 μμ

Σας προσκαλούμε να εξερευνήσουμε περπατώντας και να παίξουμε σε ενα πανέμορφο χειμωνιάτικο σκηνικό, στο αισθητικό δάσος της Παυλιανης, να κάνουμε hatha flow yoga με guest teacher την Kali Aslani και να χαλαρώσουμε σε Θερμά Λουτρά.

Η αναχώρηση μας θα είναι στις 7:30 απο Ομόνοια (επι της Γ’ Σεπτεμβρίου) για το χωριό κάτω Παυλιανη με ενδιάμεση στάση για καφέ κτλ. Απο εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας στο μονοπάτι για το αισθητικό δάσος, όπου στην αρχή του έχει αρχίσει να τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς, νερόμυλους, νεροπριονο, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές.
Οπότε η περιήγησή μας θα αρχίσει με το Μουσείο Υδροκίνησης και θα συνεχίσει ακολουθώντας τους μαιάνδρους που σχηματίζει η κοίτη του Ασωπού ποταμού, κάτω από τον πυκνό ίσκιο που ρίχνουν τα πλατάνια, τα σφενδάμια, οι καρυδιές και οι καστανιές. Η νοτισμένη βλάστηση που μοσχοβολάει, τα πανύψηλα έλατα, οι σπάνιοι σχηματισμοί δέντρων και ο ήχος των πηγών του Ασωπού παρασύρουν τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία ζωής.
Μετά από είκοσι λεπτά πεζοπορίας υπάρχει πινακίδα που υποδεικνύει την θέση της σπηλιάς Καμάρα. Στην επόμενη στροφή του μονοπατιού βρίσκεται η καρδιά του επιβλητικού ελατοδάσους, όπου έχει διαμορφωθεί το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εκεί βρίσκονται αιώρες, ένα γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες (τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιούνται εδώ αγώνες), πάγκοι για πικ-νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό. Μέσα σε αυτό το πανέμορφο σκηνικό θα έρθει να προστεθεί για εξερεύνηση και το πολύ ενδιαφέρον και μοναδικό μονοπάτι του αγνώστου καλλιτέχνη, ανάμεσα σε μικρούς καταρράκτες, πλατάνια και κισσούς. (Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας μας θα είναι περιπου 2-3 ώρες) Μετά την περιήγηση θα μεταβούμε σε υπαίθρια θερμά λουτρά για να χαλαρώσουμε. (Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, το μάθημα yoga θα διεξαχθεί είτε στο Αισθητικό Δάσος, είτε στα θερμά λουτρά, είτε σε κλειστό χώρο) Τέλος, θα πάμε για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Μποτάκια πεζοπορίας, σακκίδιο πλάτης, αντιανεμικό αδιάβροχο, fleece, γάντια, σκούφο, στρωματάκι για την yoga, πετσέτα, μαγιό και σαγιονάρες για τα λουτρά, 1 λίτρο νερό, ενεργειακό σνακ (παστέλι, μπαρες κτλ), ατομικό φαρμακείο με τα προσωπικά φάρμακα του καθενός

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη της ατομικής τους ασφάλειας. Οι υπεύθυνοι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αλλαγές των προγραμματισμένων πορειών η των μαθημάτων yoga, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων. Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης μεχρι και 7 ημέρες πριν για τις μονοήμερες και μέχρι 14 ημέρες πριν για τις διήμερες, ενω πέραν της προθεσμίας, η προκαταβολή ισχύει κανονικά σε περίπτωση που καλυφθεί η κενή θέση από άλλο άτομο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
18 ΕΥΡΩ [συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς (λεωφορείο, διόδια, έξοδα οδηγού) και οι οδηγοί βουνού].
23 ΕΥΡΩ [συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς (λεωφορείο, διόδια, έξοδα οδηγού), οι οδηγοί βουνού και το μάθημα yoga].

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι κρατήσεις γίνονται με το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό τηλεφώνου των συμμετεχόντων στο [email protected] καθώς και με την κατάθεση των 18 ευρώ (ή των 23 ευρώ με γιόγκα) στον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού
στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα
094/750303-27 Καμαρίτης Εμμανουήλ
IBAN 3801100940000009475030327
Για να κατοχυρωθεί η θέση είναι απαραίτητο στην κατάθεση να αναγράφεται ο τίτλος της εκδρομής
«YTC Παυλιανη» και το ονοματεπώνυμό σας καθώς και να σταλεί το αποδεικτικό στο [email protected] χρησιμοποιώντας σαν τίτλο στο email το «Παυλιανη».
Γιά όσες φίλες καί φίλους δυσκολεύονται μέ λογαριασμούς τραπέζης, μπορούν να κατοχυρώσουν την θέση τους καταβάλοντας το χρηματικό ποσό στους διοργανωτές.

Οι εξορμήσεις μας διοργανώνονται απο το ταξιδιωτικό γραφείο Καμαριτης Μίνως Tours.
Οι ολιγομελείς εξορμήσεις μας (κάτω των 15 ατόμων) γίνονται με το σύστημα carpooling.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Δεκέμβριος 10, 2017
Ώρα:
9:30 πμ - 11:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Πεζοπορία
Ιστοσελίδα:
https://www.facebook.com/events/510492802617171

Διοργανωτή

Yogatrekking & climbing

Χώρος Διεξαγωγής

Pavliani, Georgia
Pavliani, Georgia + Χάρτης Google